Започна размяната на затворници между Русия и Украйна

Сред тях са и 24-мата украински моряци
Обновена: 7 сеп 2019 12:15 | 7 сеп 2019 12:14, Елка Василева
4
Започна размяната на затворници между Русия и Украйна
Снимка: Reuters

Започна процедурата по размяна на арестувани в Русия и Украйна граждани на другата страна, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на очевидци и на адвоката на един от задържаните украински моряци.

Адвокат Сергей Бадамшин каза, че задържаните моряци се намират на московското летище "Внуково".

Друг адвокат на моряците - Николай Полозов, цитиран от Франс прес, потвърди, че сред хората, които предстои да бъдат разменени, са 24-та украински моряци. "По моя информация те са се качили в автобуси, и 24-мата", каза пред АФП Полозов, уточнявайки, че се очаква те да пристигнат в Украйна в близките часове.

Още по темата

Адвокатът на украинският режисьор Олег Сенцов каза, че групата включва и Сенцов.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които се вижда как два автобуса със затъмнени стъкла и полицейски ескорт тръгват от московския затвор "Лефортово". Според телевизията това е началото на размяната на задържани между Русия и Украйна, предаде БТА.

Освободеният от ареста в края на август главен редактор на "РИА Новости Украйна" Кирил Вишински всеки момент ще излети от Киев за Москва, каза за ТАСС генералният директор на телевизия "Россия сегодня" Дмитрий Кисельов.

Самолет Ту-204 на специалния летателен отряд "Россия" кацна на летището в Киев, каза за ТАСС източник от силовите структури. "Ту-204 се приземи в Бориспол. С него за Русия ще отпътуват руските граждани, които са част от размяната. Те ще се качат в самолета съвсем скоро", каза той.

Самолетът ще се приземи на московското летище "Внуково-2". Сега на летище "Внуково" групата украински граждани очакват отпътуването си за Киев с украински специален самолет, който е готов на пистата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 3: В Донбас Киев води гражданска война срещу част от своя народ. И какво пренаписване на историята е това? Съгласно Минските споразумения Донбас трябваше да получи специален статут като автономна област в размките на Украйна, а това и досега управляващите в Киев не са го направили. Това е пътят. Да видим дали ще го направи Зеленски.А това, че се разменят пленници винаги е положителна стъпка.
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Донбас Кремъл води необянена война с повече от 13 000 убити, така, че това си е размяна на военнопленници !Това е нагледен пример как кремълските ченгета пренаписват Иснорията, а Захарова е техния рупор !
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специално майсторство се изисква, за да пропуснете най-важната информация.Финалната точка в размяната беше поставена в разговора между Владимир Путин и Виктор Медведчук на Източния международен икономически форум на остров Руский, Владивосток. Виктор Медведчук е лидер на политическия съвет на украинската партия Оппозиционная платформа За жизнь.
1
0
 
11
 
! Отговори
Бам БУК преди 4 години
По скоро размяна на заложници.